Sultan Havuzu Tarifi

Malzemeler
Yarım kg dana eti
2 adet soğan
250 gram pazı turşusu
1 çorba kaşığı sıvıyağ
50 gram badem
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber, tuz
Erişte malzemesi için: 3 adet yumurta
2 su bardağı un
Yarım çay bardağı süt
Yarım çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet etsuyu tableti, tuz

Sultan Havuzu Yapılışı
Dana etini kuşbaşı olarak doğrayın. Tuzlayıp, kendi suyunu bırakıp, çekene dek kısık ateşte pişirin. Yumuşayan ete küçük doğranmış soğan ve 1 çorba kaşığı sıvıyağ ilave edip, kavurun. Pulbiber ve karabiberi ekleyip, tekrar kavurun. Pazı turşusunu katıp 1-2 kez ateşte çevirin. Unu eleyip, ortasını havuz gibi açın Yumurtaları, sütü ve tuzu ekleyerek, hamuru yoğurun. İki eşit parçaya ayırın. Her hamuru unla kalın yufka şeklinde açın ve biraz kurumasını bekleyin. Hafif kuruyan yufkaları rulo şeklinde sarıp, ince ince kesin. Bir tencereye su koyarak kaynatın. Tuz ve yarım çorba kaşığı sıvıyağı ekleyin. Kaynayan suya erişteleri katın. 15 dakika haşlayıp, süzün. Servis tabağına erişteyi yerleştirip, ortasına eti koyun. 2 çorba kaşığı tereyağını eritip, bademleri kavurun. Etsuyu tabletini koyun ve eriştenin üzerine gezdirerek, servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.