Boşnak mantısı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Temmuz 2015 Güncelleme 10 Temmuz 2015, 00:36
Boşnak mantısı

İÇİNDEKİLER

Harç için kıyma, rendelenmiş patates, karabiber ve tuzu iyice karıştırın. Bir adet yufkayı düz bir zemine serin. Ortadan ikiye kesip, uzun kenarına kıymalı harçtan bir parça koyup, rulo şeklinde sarın. Kalan yufka ve harcı da aynı şekilde hazırlayın. Daha sonra yağlanmış tepsiye dizip, küçük parçalar halinde kesin. Eritilmiş tereyağını üzerine gezdirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından alıp, üzerine çırpılmış yoğurt gezdirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.

Malzemeler

300 gram kuzu kıyma
300 gram dana kıyma
3 adet yufka
2 adet patates
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Servis için: Yoğurt