Enginar Dolması Tarifi

Giriş Tarihi 02 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 02 Temmuz 2015, 16:32
Enginar Dolması Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
6 adet kabuklu enginar
2 adet limon
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tozşeker
İçine:
1 demet taze soğan
1 demetdereotu
1 demetmaydanoz
● 2 dal taze sarmısak
9 çorba kaşığı pirinç
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
karabiber
Enginar Dolması Yapılışı

Enginarların dış sert yapraklarını, sarı kısımlar gelinceye kadar yolun. Yapraklarının uç kısımlarını,
boyunun üçte biri şeklinde kesin. İçinin tüylü kısımlarını kaşıkla temizleyin. Bu işlemler sırasında kararmaması için enginarları limonla ovmayı ihmal etmeyin. Ayıklanmış enginarları da limonlu-tuzlu
suda bekletin. İç malzeme için yeşillikleri yıkayıp, incecik kıyın. Derin bir kaba alın. Üzerine tuz, karabiber,
pirinç ve zeytinyağını ilave edin. Harmanlayarak harç elde edin. Soğanı piyazlık doğrayıp, tencerenin dibine döşeyin. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Hazırladığınız harcı enginarların içine doldurun. Bu arada yapraklarını aralayarak harcı buralara da doldurun. Enginar dolmaları tencereye yan yana koyun.
1 kaşık unu, 1 su bardağı ssuda sulandırın. Şekeri ekleyip karıştırın. Enginarların üzerine gezdirin. Limon suyu ekleyin. Tencereyi, kapağı kapalı olarak orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ocağın
altını kısıp, kısık ateşte pişirin. Pirinç iyice yumuşayınca tencereyi ocaktan alın ve enginar dolmaları soğuk olarak servis yapın.