Bat Tarifi

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2014, 00:00 Güncelleme 16 Mart 2015, 15:50
Bat Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
300 gram taze asma yaprağı
Yarım su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1'er adet soğan ve domates
1 çorba kaşığı salça
Kimyon, karabiber, pulbiber ve tuz
2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 adet limonun suyu
Yarımşar demet taze nane, maydanoz
ve taze soğan
1 adet ince kıyılmış sivri biber
6-7 dal taze reyhan

Bat Yapılışı
YIKANMIŞ yeşil mercimeği haşlayın. Suyunu süzmeden soğumaya bırakın. Diğer tarafta bulguru bir kaba alın ve içine ince kıyılmış soğanı katıp sıcak su ile ıslatın. Suyunu çektikten sonra küp doğranmış domates, salça, kimyon, karabiber, pulbiber, tuz, nar ekşisi ve limon suyunu katıp karıştırın. İnce kıyılmış taze nane, maydanoz, taze soğan, sivri biber ve taze reyhanı ilave edin. En son yeşil mercimeği suyuyla birlikte bulgurlu karışımın içine katın. Bütün malzemeyi karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyin. Ağzı kapalı olarak buzdolabında 1 saat bekletin. Sıcak suda haşlanmış taze asma yapraklarının içine 1'er çorba kaşığı koyup sararak yiyin.