Sultan Tatlısı Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 10:55
Sultan Tatlısı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Şerbet için:

2,5 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Hamur için:
1 adet yumurta
250 gram margarin
1 poşet hazır revani
3,5 çay bardağı un
Bulamak için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı haşhaş
Üzeri için:
1 su bardağı yarım ceviz tanesi

Sultan Tatlısı Yapılışı
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için, suyu ve şekeri bir kaba koyup arada karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladığında limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Hamur için, yumurta ve margarini ezerek karıştırın. Üzerine revani karışımını ve unu ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Süte batırıp çıkartın ve haşhaşa bulayın. Ceviz tanelerini de süte batırıp çıkartın ve haşhaşlı topların üzerine bastırarak batırın. Fırın tepsisine dizip 185 C ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 5 dakika bekletin ve üzerine şerbeti gezdirin. Tatlı şerbetini iyice çekince servis yapın.