Kestaneli İncir Tatlısı Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 13:39
Kestaneli İncir Tatlısı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
16 adet bütün kestane şekeri
16 adet kuru incir
1 su bardağı su
Bir buçuk su bardağı tozşeker
7 adet karanfil
1 paket krem şanti
1 su bardağı soğuk süt

Kestaneli İncir Tatlısı Yapılışı
İncirleri bir gece sıcak suda dinlendirin. Ayrı bir yerde su ve tozşekeri, tozşeker eriyene dek kaynatın. Karanfil ve suyu süzülmüş incir ilave edip kısık ateşte koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp, içinden karanfili çıkarın. Soğumaya bırakın. Krem şantiyi soğuk sütle çırpın. Kestanelerin yarısını elinizde ufalayıp krem şantiye ekleyin. Daha sonra incirlerin içlerine doldurun. Kalan kestaneleri de ufalayıp incirlerin üzerlerine yerleştirin. Karanfille süsleyip servis yapın.