Çikolatalı Muzlu Krep Tarifi

Giriş Tarihi 14 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 14 Haziran 2016, 15:07
Çikolatalı Muzlu Krep Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
8 adet yumurta
1 kg süt
Bir buçuk su bardağı sıvıyağ
Bir tutam tuz
1 çorba kaşığı tozşeker
4 adet muz
Çikolata sos:
2 paket 80'er gram bitter çikolata
Yarım çay bardağı süt
2 çorba kaşığı su
1 çay bardağı pudraşekeri
Üzerine:
Damla çikolata

Çikolatalı Muzlu Krep Yapılışı
Krep için yumurtaları bir kapta iyice çırpın. Üzerine süt, sıvıyağ, tuz ve tozşekeri ekleyip, çırpma teliyle çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavaya çok az yağ sürün. Krep karışımından birer kepçe tavaya dökün. Her iki tarafını sarı renk alana kadar kızartın. Çikolata sos için tüm malzemeyi benmari usulü eritin. Ardından çikolata sosu kreplerin içine düzgünce sürün. Muzları iki parçaya bölüp kreplerin içine yerleştirin ve rulo şeklinde sarın. Çikolata sosu kreplerin üzerine gezdirin. Damla çikolata serpiştirip servis yapın.