Hindistancevizli Portakallı Kek Tarifi

Malzemeler
1 adet hindistancevizi
1 su bardağı+2 çorba kaşığı tozşeker
5 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet portakal
1 paket kabartma tozu
İki buçuk su bardağı un
Üzeri için:
2-3 çorba kaşığı marmelat
1 su bardağı hindistancevizi
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu

Hindistancevizli Portakallı Kek Yapılışı
Hindistancevizini temizleyip, rendeleyin. Sütünü ayırın. Tozşeker ve oda sıcaklığındaki yumurtaları birlikte çırpın. Sıvıyağ ekleyip, çırpmaya devam edin. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edip karıştırmaya devam edin. Ayrı bir yerde portakalın içini blenderden geçirip püre haline getirin. Hindistancevizi sütü ilave edip, çırpın. Kabartma tozu ve elenmiş un ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaşık yardımıyla hindistancevizli karışımı ekleyin. Yağlanmış, ortası delikli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kapağını açmadan 1 saat pişirin. Fırından alıp, kek kalıbında soğumaya bırakın. Keki ters çevirip çıkarın. Fırça yardımıyla üzerine marmelat sürün. Hindistancevizi serpip, portakal kabuğu ile süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.