Sakızlı Cheesecake Tarifi

Giriş Tarihi 22 Mart 2017, 00:00 Güncelleme 22 Mart 2017, 10:42
Sakızlı Cheesecake Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

Bir buçuk paket yulaflı bisküvi
130 gram oda sıcaklığında tereyağı
3/4 su bardağı krema
4 parça (her biri nohut büyüklüğünde) damlasakızı
600 gram labne peyniri
Bir buçuk su bardağı süzme yoğurt
1 su bardağı tozşeker
6 adet yumurta
Sos için:
1 su bardağı nar suyu
4 çorba kaşığı tozşeker
Süslemek için:
Yenilebilir çiçek çeşitleri

Sakızlı Cheesecake Yapılışı

Bisküvileri elinizle kırıp, tereyağı ile yoğurun. Karışımı 23 cm'lik kelepçeli bir kalıbın dibine bastırarak yerleştirin ve cheesecake'nin tabanını oluşturun. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Krema ve damla sakızını küçük bir tencereye alıp ocağa oturtun. Arada bir karıştırarak kaynatın ve soğumaya bırakın. Sakızın erimiş olmasına dikkat edin. Ayrı bir kapta labne peyniri, süzme yoğurt ve tozşekeri mikserle çırpın. Yumurtaları teker teker bu karışıma ekleyip, çırpmaya devam edin. Üzerine, soğuttuğunuz krema-sakız karışımını ilave edin. Hazırladığınız karışımı, kek kalıbındaki cheesecake tabanının üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 110 derece fırında 1.5 saat pişirin. Soğuduktan sonra arzunuza göre yenilebilir çiçeklerle süsleyin. Sosu hazırlamak için, nar suyu ve tozşekeri bir kapta karıştırın. Ocağa oturtup kaynatın. Daha sonra altını kısın ve kıvam alana dek kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra cheesecake'nin üzerine gezdirerek servis yapın.