Malzemeler
150 gram dil peyniri
Bir buçuk su bardağı irmik
200 gram tereyağı
1 çorba kaşığı tozşeker
Şerbeti için:
1 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
Süslemek için:
Tarçın,
nane
Peynirli İrmik Helvası Yapılışı
Öncelikle şerbetiçin tozşeker, su ve sütü bir tencerede kaynatıp, soğumaya bırakın.Tereyağını bir tencerede eritin ve içine irmiği ilave edip, kısık ateşteirmiğin rengi dönenekadar kavurun. Şerbeti kavurduğunuz irmiğin içine dökerken bir yandan da karıştırmaya devam edin. Şerbeti çekene kadar karıştırın ve istediğiniz kıvama geldiğinde 1 çorba kaşığı tozşekeri ilave edin. Tekrar karıştırdıktan sonra helvanın ortasını açın ve elinizle didiklediğiniz peyniri koyun. Üzerini helvayla örtün ve tencerenin ağzını kapatıp, 10 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra helvayı iyice karıştırın.Dilerseniz ıslatılmış bir kaseye doldurup, servis tabağına ters çevirerek çıkarın. Toz tarçın ve nane yaprağı ile süsleyip, sıcak veya ılık olarak servis yapın