Tahinli Kuru Baklava Tarifi

Malzemeler

Hamuru için: 4 su bardağı un
2 çorba kaşığı sirke
Yeteri kadar ılık su
Üzerine sürmek için:
150 gram tereyağı
İçi için: Bir buçuk su bardağı tahin
Bir buçuk su bardağı tozşeker
100'er gram dövülmüş fındık ve ceviz
Üzerine: Pudraşekeri

Tahinli Kuru Baklava Yapılışı

Hamur için yoğurma kabına un ve sirkeyi alın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar ılık su ilave edip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika buzdolabında dinlendirin. Daha sonra hamuru 4 eşit parçaya ayırın. Her parçayı ince olacak şekilde merdaneyle açın. 1 adet yufkanın üzerine eritilmiş tereyağının yarısını gezdirin ve diğer yufkayı üzerine kapatın. Yufkanın karşılıklı kenarlarını 4 parmak olacak şekilde içeri doğra katlayıp, yufkaya kare şekli verin. Üzerine tahinin yarısı, tozşekerin yarısı ve en üste de fındık ile cevizin yarısını serpin. Rulo şeklinde sarın ve hamurdan baklava dilimleri kesin. Kalan 2 adet yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın ve üzerine pudraşekeri serpin. Dilerseniz üzerine pudraşekeri ile birlikte tarçın da serpebilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.