İspanyol Böreği Tarifi

Giriş Tarihi 15 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 15 Aralık 2016, 15:34
İspanyol Böreği Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

250 gram kıyma
1'er adet soğan ve domates
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
3 adet sivri biber
Tuz, karabiber
Krep için:
1 su bardağından bir parmak eksik un
Yarım su bardağı su
4 adet yumurta
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Pane için:
1 su bardağından bir parmak eksik un
4 adet yumurta
1 su bardağından bir parmak eksik galeta unu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Servis için:
Soya sos

İspanyol Böreği Yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağda 3 dakika soteleyin. Kıymayı ilave edip kısık ateşte 5 dakika soteleyin. Küp doğranmış domates, ince kıyılmış sivri biberler, tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Krep için, tüm krep malzemesini çırpma teli ile karıştırın. Süzgeçten geçirip yapışmaz yüzeyli tavada önlü arkalı kızartın. Hamur malzemesi bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Kreplerin içine hazırladığınız soğanlı harcı pay edin. Rulo şeklinde sarıp, uçlarının açılmaması için uçlarına yumurta akı sürün. Krepleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya, daha sonra galeta ununa bulayın. Kızgın sıvıyağda kızartın. Sıcak soya sos ile servis yapın.