Tarçınlı Açık Poğaça Tarifi

Giriş Tarihi 07 Aralık 2016, 00:00 Güncelleme 07 Aralık 2016, 14:40
Tarçınlı Açık Poğaça Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
Bir tutam tuz
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için:
Bir buçuk su bardağı çökelek
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı haşhaş tohumu
2 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
Üzerine:
1 adet yumurtanın sarısı

Tarçınlı Açık Poğaça Yapılışı

Derin bir kasede yumurta, sıvıyağ, süt, tozşeker, tuz ve kabartma tozunu karıştırın. Unu azar azar alabildiği kadar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Ayrı bir kapta çökelek, tarçın, haşhaş tohumu ve dövülmüş cevizi karıştırın. Dinlenmiş hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her bir hamuru avucunuzun içinde yuvarlak olacak şekilde açın. Ortalarına tarçınlı iç harçtan 1'er çorba kaşığı koyun. Kenarlarından ortası açık kalacak şekilde bükün. Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.