Laz Böreği Tarifi

Malzemeler
10 adet baklavalık yufka
250 gram tereyağı
Muhallebi için:
1 kg süt
2 çay bardağı tozşeker
5-6 çorba kaşığı un
1 paket vanilya
5 adet yumurta
Yarım çay kaşığı karabiber
Şerbeti için:
Bir buçuk su bardağı tozşeker
Bir buçuk su bardağı su

Laz Böreği Yapılışı
Beş adet yufkanın aralarına eritilmiş tereyağı sürerek üst üste fırın tepsisine yerleştirin. Diğer taraftan muhallebi için, bir tencerede süt, tozşeker ve unu tahta bir kaşıkla karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vanilyayı ilave edip, ılınması için bir kenara alın. Ilınan muhallebiye bir yandan yumurtaları birer birer ilave ederken, diğer yandan da iyice çırpın. Karabiberi ekleyin. Muhallebiyi, tepsiye dizdiğiniz yufkaların üzerine dökün ve bir spatula ile düzeltin. Geri kalan 5 adet yufkayı aralarına eritilmiş tereyağı sürerek, üst üste muhallebinin üzerine yerleştirin. Kalan tereyağı ile tatlının üzerini yağlayın ve buzdolabında 1-2 saat bekletin. Daha sonra dilimleyerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu kaynatın. Ilınması için bir kenara alın. Fırından alıp ılıttığınız tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin. Tatlı şerbeti çektikten sonra servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.