Kağıtta Helva Tarifi

Malzemeler
500 gram sade tahin helvası
2 çorba kaşığı kuşüzümü
Yarım çay bardağı tatlı badem
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
Yarım su bardağı antepfıstığı
Yağlı pişirme kağıdı

Kağıtta Helva Yapılışı
Tatlı bademi birkaç dakika sıcak suda kaynatıp kabuklarını soyun. Daha sonra kurulayıp yapışmaz yüzeyli bir tavada karıştırarak kavurun. Dolmalık fıstıkları da aynı şekilde rengi döne dek kavurup kenara alın. Çok büyük olmayan kare bir fırın kabının içine kenarları dışarı taşacak şekilde yağlı pişirme kağıdını yerleştirin. Helvayı yarım cm kalınlığında dilimleyin. Fırın kabına bir sıra helva koyun. Üzerine kuşüzümü, badem, dolmalık fıstık ve antepfıstığı serpin. Yeniden helva dilimleri koyup, kuruyemiş serpin. En üstte kuruyemiş kalacak şekilde helva bitene kadar işleme devam edin. Kabın yanlarından sarkan kağıdı üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.