Malzemeler;
1lt süt
3 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı toz salep
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı labne
Çilek Sosu İçin;
1,5 kg çilek
3 su bardağı tozşeker
1 su bardağı su
yarım limon suyu
3 yemek kaşığı nişasta
Yapılışı;
Nişasta hariç bütün malzemeleri bir tencereye alın çilekler pişene kadar kaynatın.
Daha sonra bir kevgirden geçirin tekrar tencereye alın.
3 yemek kaşığı nişastayı yarım çay bardağı su ile açıp çilek sosuna ilave edin 10 dk kadar kaynatıp soğuması için bir kenara alın.
İyice soğuduktan sonra cam kavanoz içinde buzdolabında saklayabilirsiniz.
Sütlü Salep Yapılışı;
Bir tencereye labne hariç bütün malzemeleri koyup kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
Ilıması için bir kenara alın.
Ilıyan tatlıya labneyi ilave edip mikserle havalandırarak çırpın.
Kaselere bölüştürüp üzerlerinede çilek sosu döküp soğuması için buzdolabına kaldırın.