Şehriyeli Sütlaç Tarifi

Malzemeler
3 su bardağı arpa şehriye
1 litre süt
4 su bardağı tozşeker
2 çorba kaşığı buğday nişastası
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket vanilya
1 çorba kaşığı tereyağı
Üzerine:
Toz antepfıstığı
Rendelenmiş limon kabuğu
Nane

Şehriyeli Sütlaç Yapılışı

Arpa şehriyeyi yapışmaz yüzeyli bir tavaya koyup, kısık ateşte sürekli karıştırarak rengi dönene dek kavurun. Süt, tozşeker ve nişastayı bir tencereye alıp karıştırın ve ocağa oturtun. Isınınca üzerine şehriyeyi ilave edin. Sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Ocaktan almadan önce rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin. Ocağı kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip, karıştırın. Kaselere paylaştırın ve soğumaya bırakın. Toz antepfıstığı, rendelenmiş limon kabuğu ve nane ile süsleyerek servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.