Zeytinli Püre Tarifi

Giriş Tarihi 18 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 18 Kasım 2016, 14:02
Zeytinli Püre Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 adet büyük boy patates
6 çorba kaşığı süt
3 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
1 su bardağı ikiye bölünmüş siyah zeytin
1 çorba kaşığı kıyılmış fesleğen
1 tutam adaçayı
Tuz
Nane

Zeytinli Püre Yapılışı

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra ezin. Bir tencereye alıp üzerine süt, tereyağı, zeytinyağı ve limon suyunu ekleyip ocakta 5 dakika çevirin. Ocaktan alıp zeytin, fesleğen, adaçayı ve tuz ilave edip karıştırın. Nane ile süsleyerek servis yapın.