Fırında Patates Oturtması Tarifi

Giriş Tarihi 15 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 15 Haziran 2016, 10:26
Fırında Patates Oturtması Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
5 adet patates
1 adet soğan
1 su bardağı sıvıyağ
250 gram kıyma
3 adet sivri biber
3 adet domates
3 dal maydanoz
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı
karabiber
Yeteri kadar tuz
Servis için:
Kıyılmış maydanoz
Patates kızartması

Fırında Patates Oturtma Yapılışı
Küp doğranmış soğanı 2 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Kıyma, kıyılmış biber, doğranmış domates ekleyip sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Ocaktan alıp, kıyılmış maydanoz ilave edin. Patateslerin kabuklarını temizleyip, enlemesine ortadan ikiye kesin. İçlerini küçük bir kaşıkla oyup, yıkayın. İyice kurulayıp, kalan sıvıyağda hafifçe kızartın. Pişirme kabına yerleştirip, içlerini kıymalı harçla doldurun. Ayrı bir yerde salçayı su ile açıp, patateslerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, patatesler yumuşayana dek pişirin. Maydanoz ve patates kızartması ile süsleyip servis yapın.