Kabaklama Tarifi

Malzemeler:

Yarım kg kuşbaşı kuzu eti
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı acı biber salçası
2 adet kıyılmış sarmısak
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 kg kabak
4 adet domates
1 adet soğan
3 adet acı sivri biber
1 adet limonun suyu
1 çorba kaşığı nar ekşisi, tuz
Üzeri için:
1 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Kabaklama Yapılışı:

Eti sıvıyağda soteleyin. Salça ve sarmısağı ilave edip, sotelemeye devam edin. Nohut, küp doğranmış kabak, yemeklik doğranmış domates, piyazlık doğranmış soğan, kıyılmış biber ve tuzu ekleyerek 1-2 saniye soteleyin. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Ağır ateşte, kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Ocağın altını kapatıp, limon suyu ve nar ekşisini ekleyerek, karıştırın. Nane ve pulbiberi sıvıyağda kızdırın. Kabaklamanın üzerine gezdirip servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.