Yeşil Kereviz Dolması Tarifi

Malzemeler
4 adet kereviz
1/4 limon suyu
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet soğan
1 adet havuç
Kereviz yaprakları
3 çorba kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz

Yeşil Kereviz Dolması Yapılışı

KEREVİZİ derince soyup, yandan keserek iç kısımlarını oyalım. Kerevizleri ve iç kısımlarını limonlu suda yumuşayana dek haşlayalım. Bu arada havucu da ayrı bir tencerede yarı yarıya haşlayalım ve sonrasında iri doğrayalım. Kerevizleri tencereden alıp, iç kısımlarını küçük küpler halinde doğrayalım. Bir tavaya yarım çay bardağı sıvıyağı alıp, küp doğranmış soğanları ve tavla zarı iriliğinde doğranmış havucu ekleyip, 2-3 dakika soğanlar pembeleşene dek kavuralım. 1 Kereviz dallarını ve yapraklarını irice doğrayarak 2-3 dakika daha kavuralım. 2 Yıkanmış 3 çorba kaşığı pirinci, tuzu ve 1 tatlı kaşığı tozşekeri ekleyin. Sebzelerin üzerini hafifçe aşacak kadar kerevizlerin haşlama suyundan ekleyerek, kısık ateşte sebzeler ve pirinçler yumuşayana dek pişirelim. 3 Bu harcı soğutup, kereviz göbeklerine tepeleme dolduralım. Servis yapalım.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.