Ispanak Kroket

Giriş Tarihi 13 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 13 Mart 2013, 14:20

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

Bir buçuk su bardağı pirinç
4 su bardağı su
250 gram haşlanmış ıspanak
250 gram beyaz peynir
2 çorba kaşığı parmesan peyniri
1 diş dövülmüş sarmısak
2 tatlı kaşığı rendelenmiş
limon kabuğu, 2 dal taze soğan
1 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
2 adet yumurta
2 su bardağı galeta unu
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ
Sosu için: 1 su bardağı yoğurt
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

PİRİNCİ 4 su bardağı suda haşlayıp süzün ve bol su ile çalkalayın. Daha sonra büyük bir kaba alıp üzerine, ıspanak, beyaz peynir, parmesan peyniri, dereotu, yumurta, sarmısak, rendelenmiş limon kabuğu, ince kıyılmış taze soğan, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip iyice yoğurun. Elinizi yıkayıp ıslakken harcı 18 parçaya ayırın. Ara sıra elinizi ıslatarak her parçaya kroket şekli verin. Birbirine değmeyecek şekilde bir tepsiye dizip oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Başka bir tepsiye yağlı kağıt yayıp, galeta ununu dökün. Çukur bir kapta yumurtaları çırpın. Kroketleri önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp buzdolabında 30 dakika bekletin. Daha sonra kızgın sıvıyağda kızartın. Sosu için, yoğurt, kıyılmış nane, limon suyu, tuz ve karabiberi karıştırıp kroketle birlikte servis yapın.