Kaygana Tarifi

Trabzon yöresine ait bir tarif kaygana daha önce hiç tatmadıysanız işte size kaygana tarifi

Malzemeler:

100 gram hamsi (kılçığı alınmış)
4 yaprak pazı
1-2 yaprak karalahana
1 adet pırasa
4 dal taze soğan
7-8 dal maydanoz
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı un
4 çorba kaşığı mısır unu
1 çay bardağı sıvıyağ, tuz
2'şer çay kaşığı kekik, pulbiber

Kaygana yapılışı:

Ayıklanmış ve yıkanmış pazı, karalahana, pırasa, taze soğan ve maydanozu incecik kıyıp, derin bir kaba alın. İçine hamsi, yumurta, un, mısır unu, kekik, pulbiber ve tuzu ilave edip, karıştırın. Sıvıyağın yarısını yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın. Hazırladığınız karışımı içine dökün ve ağzını bir kapakla kapatarak altı kızarana kadar pişirin. Daha sonra kayganayı bir tabağa alın. Kalan sıvıyağı tavaya boşaltın ve kaygananın diğer yüzünü de pişirin. Servis tabağına alıp, dilimleyin ve sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.