Biber Salçalı Fesleğenli Bulgur Tarifi

Giriş Tarihi 22 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 22 Temmuz 2015, 12:21
Biber Salçalı Fesleğenli Bulgur Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

2 su bardağı domatesli bulgur
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 dal fesleğen

Üzeri için:
1 kavanoz beyaz kuşkonmaz konservesi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet taze soğan
1 tutam tozşeker
Tuz
Karabiber

Süslemek için:
2 dal nane
2-3 adet kiraz domates

Biber Salçalı Fesleğenli Bulgur Yapılışı


Tereyağını eritip üzerine zeytinyağını ekleyin. Salça ve bulguru tencereye alıp 2 dakika kavurun. Kıyılmış fesleğen ve tuz ilave edin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su koyup harlı ateşte 10 dakika pişirin. Ocağı kısıp 10 dakika daha pişirin. Altını kapatıp demlenmeye bırakın. Diğer taraftan zeytinyağını bir tavaya alıp ince kıyılmış taze soğanı sote edin. Kuşkonmazların suyunu süzüp tavaya ekleyin. Tozşeker, tuz ve karabiber ekleyip 1-2 dakika sote edin. Pilavı şekil verebileceğiniz derin ve bir kaba yerleştirin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Üzerine sotelediğiniz kuşkonmazları 2 çapraz kat olacak şekilde yerleştirin. Kiraz domates ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.