Pancarlı Bulgur Salatası

Giriş Tarihi 13 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 13:08
Pancarlı Bulgur Salatası

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

1 su bardağı pilavlık bulgur
500 gram pancar turşusu
1 adet göbek marul
1 adet kıvırcık marul
Yarım demet nane
1 adet soğan
2 adet kırmızı biber
Yeteri kadar tuz

Sos için:
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı pancar turşusu suyu

YAPILIŞI:

Bulgurun üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip, kısık ateşte, bulgur yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çekmesi için ocaktan alıp, tencerenin kapağı kapalı olarak dinlendirin. Derin bir kasede bulgur, küp doğranmış pancar turşusu, kıyılmış göbek marul, kıvırcık marul, nane, halka doğranmış soğan ve kırmızı biberi harmanlayın. Tuz ekleyin. Sos için zeytinyağı, limon suyu ve pancar turşusu suyunu çırpın. Salatayı servis tabağına alıp üzerine sos gezdirerek servis yapın.