Anasonlu Grissini

Giriş Tarihi 06 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 13:16
Anasonlu Grissini

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

İki buçuk su bardağı kepekli un
1 paket (10 gram) yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı su

Üzeri için:
1 adet yumurtanın akı
2-3 çorba kaşığı anason

YAPILIŞI:

Derin bir kaba un, yaş maya, tuz, tozşeker, sıvıyağ ve suyu alıp, 4-5 dakika yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtün ve 10 dakika dinlendirin. Hamuru 15 eşit bezeye ayırın ve her birini düz bir zemin üzerinde yuvarlayarak uzatın. Daha sonra uzun çubuk haline getirin ve yağlanmış fırın tepsisine dizin. 10 dakika bu şekilde bekletin ve üzerlerine yumurta akı sürüp, anason serpin. Oda sıcaklığında 30 dakika mayalanması için bekletin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.