Soslu Kuzu Eti Tarifi

Malzemeler

5-6 kişilik
Kemikli kuzu budu
5 diş sarmısak
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
2 adet büyük boy domates
2 çorba kaşığı salça
Tuz, karabiber
Muskat rendesi
Bir buçuk su bardağı sıcak su

Soslu Kuzu Eti Yapılışı

Sarımsakları ayıklayın. Kuzu budunu 5 yerinden delip sarmısakları bu deliklere yerleştirin. Kuzu etini yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yarım su bardağı su gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında suyunu çekene kadar kızartın. Tencereye zeytinyağını alın. Yemeklik doğranmış soğanları yağda öldürün. Üzerine salça ve küp doğranmış domatesleri ekleyin. Sotelemeye devam edin. Salçalı karışımı ete sürün. Üzerine suyu gezdirin. Tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyin. 180 derece fırında 45 dakika kadar pişirin. Haşlanmış sebze garnitürüyle servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.