Patlıcan Yelpazesi Tarifi

Malzemeler
6 adet patlıcan
Kızartmak için:
sıvıyağ
Yarım limon,
2 su bardağı un
6 dilim antrikot
2 adet soğan,
2 adet kırmızı biber,
2 adet sivribiber,
2 adet havuç
2 adet kabak
6 çorba kaşığı krema
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,
tuz,
karabiber
Yarım su bardağı zeytinyağı
Patlıcan Yelpazesi Yapılışı
Patlıcanların kabuklarını tamamen soyun. Sapını kopartmadan uzunlamasına dörde dilimleyin. Bir tencerede suyu kaynatın. Limon ve tuz atıp patlıcanları haşlayın. Haşladığınız patlıcanların suyunu iyice sıkın ve una bulayıp, yelpaze şekli vererek sıvıyağda kızartın. Etleri, biberleri, havucu ve kabakların ortasını çıkartıp jülyen doğrayın. Yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında kavurun. Üzerine sırası ile et, havuç, kabak, kırmızı biber ve yeşil biber ilave edip kavurun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Tencereyi ocaktan almadan önce kremayı ilave edip karıştırın. Kızarttığınız patlıcanları yağlanmış tepsiye alın. Üzerine kavurduğunuz içi paylaştırın. Fırında 15 dakika pişirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Peynirler eriyene kadar fırında tutup sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.