Çemenli Tirit Tarifi

Malzemeler
Yarım kg tavuk kıyması
1 adet bayat ekmek
2 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı çemen
1 çorba kaşığı un
3 diş sarmısak
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber, pulbiber
Çemenli Tirit Yapılışı
Ekmeği kuşbaşı şeklinde doğrayın. Fırın tepsisine yayın. 200 derece fırında pembeleşene kadar kızartın. 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavada eritin. Soğanları yemeklik doğrayıp tereyağında şeffaşaşana kadar soteleyin. Tavuk kıymasını ekleyip kavurun. 1 çorba kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı çemen, tuz, karabiber ve 1 çorba kaşığı unu ilave edip kavurmaya devam edin. Üzerine 1.5 su bardağı su ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Ekmekleri sıcak olarak büyükçe bir servis tabağına alın. Üzerine kıymalı sosu gezdirin. Sarmısakları ezip, 1 su bardağı yoğurtla karıştırın ve kıymanın üzerine gezdirin. Sıvıyağı bir tavada kızdırıp pulbiber yakın. Pulbiberli yağı yoğurdun üzerine gezdirip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.