Köfte Çanağında Mantar Sote Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 12:30
Köfte Çanağında Mantar Sote Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
Köfte için:
Yarım kg kıyma
1 çorba kaşığı irmik
1 dilim bayat ekmek içi
1 adet soğan
1 adet yumurta
10 dal maydanoz
Tuz, karabiber, pulbiber

Mantar sote için:
200 gram mantar
1 adet küçük boy kırmızı biber
2-3 dal taze soğanın yeşil kısımları
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy soğan
Tuz, karabiber

Köfte Çanağında Mantar Sote Yapılışı
Köfte için derin bir kapta kıyma, irmik, ekmek içi, rendelenmiş soğan, yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiberi karıştırın. Harçtan iri ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde düzleştirip, kenarlarını hafifçe yukarı doğru yükseltin. Hazırladığınız köfteleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında arada sırada kontrol ederek pişirin. Diğer taraftan mantar sote için kırmızı biberi zar şeklinde, taze soğan ve soğanı ince doğrayın. Zeytinyağını bir tavaya alıp kırmızı biber ve soğanları hafifçe soteleyin. Mantarı ilave edip, 1-2 dakika daha sotelemeye devam edin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp, ocaktan alın. Pişen köftelerin ortasına bu karışımı paylaştırın ve sıcak fırında 5 dakika tutup, çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.