Abaganuş Üstüne Oruk Kebabı Tarifi

Giriş Tarihi 16 Haziran 2016, 00:00 Güncelleme 16 Haziran 2016, 13:11
Abaganuş Üstüne Oruk Kebabı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler
1 adet patlıcan
1 adet domates
2 adet sivri biber
Tuz
Karabiber
pulbiber
Köfte için:
200 gram kıyma (kuzu boşluğundan)
1 diş sarmısak
1/4 soğan
Tuz
Karabiber
pulbiber
Köfte baharı
nane

Abaganuş Üstüne Oruk Kebabı Yapılışı
Köfte için sarmısağı iyice ezin. Soğanı küçük küçük doğrayın. Kıyma, soğan, sarmısak, karabiber, pulbiber, tuz, köfte baharı ve naneyi katıp yoğurun. Misket büyüklüğünde köfteler yapıp kızgın yağda kızartın. Abaganuş için patlıcan, domates ve biberi közleyin. Kabuklarını soyduktan sonra bir bıçak yardımıyla kıyın. Tuz, karabiber ve pulbiber ilave edip karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine patlıcanlı karışımı yayın, üstüne köfteleri yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin.