Kuşbaşı Etli Patlıcan Oturtma Tarifi

Malzemeler
300 gram kuşbaşı kuzu eti
2 adet büyük boy patlıcan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kırmızı soğan
1 diş kıyılmış sarmısak
1 adet kırmızı biber
2'şer adet domates ve sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
1 çay bardağı su
Tuz, karabiber, pulbiber

Kuşbaşı Etli Patlıcan Oturtma Yapılışı

Öncelikle eti bir tencereye alın ve kendi suyunu salıp çekene kadar kısık ateşte pişirin. Patlıcanları alacalı soyup halka doğrayın. Acısını almak için tuzlu suda yarım saat bekletin. Daha sonra suyunu sıkıp, kurulayın ve genişçe bir tencereye dizin. Zeytinyağını ayrı bir tencereye alın. Kıyılmış soğan, sarmısak, küp doğranmış kırmızı biber, pulbiber, karabiber ve tuz ekleyip kavurun. Eti ilave edin ve tüm malzemeyi 1-2 kez çevirdikten sonra tencereyi ocaktan alın. Patlıcanların üzerine halka doğranmış domatesi paylaştırın. Etli karışımı da domateslerin üzerine pay ettikten sonra iri doğranmış sivri biberi yerleştirin. Salçayı suda açın ve yemeğin üzerine gezdirin. Patlıcan yumuşayana kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.