Malzemeler
1 kg karavida (Ege istakozu)
1 paket yassı makarna (linguini)
3 adet olgun domates
3 diş sarmısak
1 adet soğan
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 dal fesleğen
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
karabiber
Karavidali Makarna Yapılışı
Karavidayı ızgarada iki taraflı pişirin. Izgaranız yoksa tuzlu suda haşlayabilirsiniz. Makarnayı da karavidayı pişirdiğiniz suda (eğer haşlayarak pişirdiyseniz) kaynatıp süzün. Tavaya piyazlık doğranmış soğanı koyup, zeytinyağında soteleyin. İnce kıyılmış sarmısağı ilave edin. Küp doğradığınız domatesleri ve tereyağını ekleyip, pişirin. En son ince kıyılmış fesleğen ekleyip ateşten alın. Makarnaya domates sosunu ekleyip, karıştırın. Üzerinde karavida ile servis yapın.