Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Malzemeler
1 kg barbunya
1/3 su bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar su
1 adet limonun suyu
2 adet soğan
1 adet iri boy havuç
2'şer adet domates ve sivri biber
2 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz
Süslemek için: Maydanoz

Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı
Barbunyayı ayıklayın ve yıkayın. Daha sonra bir tencereye alın ve üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Limon suyunu da kattıktan sonra kısık ateşte barbunya yumuşayana kadar haşlayıp, süzün. Zeytinyağının yarısını bir tencereye alıp kıyılmış soğan ve küp doğranmış havucu soteleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi katın. Haşlanmış barbunya, bütün sivri biber, tozşeker ve tuzu ekleyin. 1 kahve fincanı su koyun ve kısık ateşte 15 dakika pişirip ocaktan alın. Sivri biberleri içinden çıkarın ve üzerine kalan zeytinyağını gezdirin. Servis tabağına alın ve üzerini kıyılmış maydanozla süsleyin. Soğuk olarak servis yapın

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.