Kestaneli Pilav Tarifi

Malzemeler

3 yemek kaşığı Teremyağ Gurme Kaymaklı
1 büyük boy soğan (küp doğranmış)
200 gr kestane
2 su bardağı baldo pirinç (yarım saat önceden tuzlu sıcak su ile ıslatılmış)
Yarım çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı dolmalık üzüm
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 çay kaşığı tuz
3 su bardağı su
Üzeri için:
Dereotu

Kestaneli Pilav Yapılışı

Kestaneleri ortadan yatay kesin ve 200 derece fırında 35 dk kadar pişirin. Soğutmadan kabuklarını ayıklayın. Teremyağ Gurme Kaymaklı'yı eritin. Soğan ve kestaneleri ekleyip kavurun. Soğanlar pembeleşince pirinçleri ekleyip saydamlaşıncaya kadar kavurmaya devam edin. Karabiber, üzüm, fıstık ve tuzu ilave edip 2-3 dk daha kavurun. Ölçülü suyu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav piştikten sonra altını kapatıp 10 dk demlendirin. Üzerine dereotu serpip servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.