Safranlı Pilav Tarifi

Malzemeler

2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1/3 çay kaşığı safran
2 adet defne yaprağı
1 adet çubuk tarçın
3 su bardağı soğuk su
Tuz
Üzeri için:
Hafif haşlanmış kayısı

Safranlı Pilav Yapılışı

Pirinci zeytinyağında kavurun. Safran ve tuz ekleyip karıştırın. Defne yaprağı ve tarçın ekleyin. Suyu ilave edip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Pirinç yumuşayınca ocaktan alıp, 5 dakika dinlendirin. Dilimlenmiş kayısı ilave edip karıştırın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.