Patlıcanlı Pilav Tarifi

Malzemeler
10 adet minik patlıcan
1 adet soğan
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı su
2/3 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
taze kekik

Patlıcanlı Pilav Yapılışı
Pirinci ıslatın. Soğanı piyazlık doğrayın. Sıvıyağla tencereye alıp, pembeleştirin. Patlıcanları ortadan ikiye bölün. Tencereye atın. 1-2 çevirip, suyunu süzdüğünüz pirinci ekleyin. Suyunu ilave edin. Tuz ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Derince bir kaba pilavı yayın. Üzerini kaşıkla düzeltin. Servis tabağına ters çevirin. Taze kekik dallarıyla süsleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.