Hellimli Ekmek Tarifi

Malzemeler

3 adet yumurta,
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvıyağ,
3 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket rendelenmiş hellim peyniri
Taze veya kuru nane,
1 avuç kuruüzüm
Üzerine:
Susam

Hellimli Ekmek Yapılışı

Yumurtaları çırpma kabına alın. İyice çırpın. Süt, sıvıyağ, un ve 1 çay kaşığı kabartma tozunu ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Tuzunu ayarlayın. Sonra rendelenmiş hellim peynirini, dilediğiniz miktarda taze veya kuru naneyi, bir avuç dolusu kuruüzümü ekleyin ve karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı yağlanmış bir kalıba boşaltın. Üzerine bol susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.