Bezelyeli Buğday Pilavı Tarifi

Giriş Tarihi 29 Kasım 2016, 00:00 Güncelleme 29 Kasım 2016, 12:24
Bezelyeli Buğday Pilavı Tarifi

İÇİNDEKİLER

Malzemeler

1 adet soğan
Bir buçuk çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı dondurulmuş bezelye
2 su bardağı aşurelik buğday
Yeteri kadar su
1 adet limonun suyu
Bir tutam toz tatlandırıcı
Yarım demet dereotu
Birer tutam tuz ve karabiber

Bezelyeli Buğday Pilavı Yapılışı

Yemeklik doğranmış soğanı kızgın zeytinyağında kavurun. Bezelye ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Geceden ıslatılmış buğday ilave edip, buğday beyazlaşana dek kavurmaya devam edin. Üzerini bir parmak geçecek kadar sıcak su ve limon suyu ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayıp karıştırın. Tatlandırıcı ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte buğday suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alıp, kıyılmış dereotu ilave edin. 15 dakika dinlendirip, ılık olarak servis yapın.