Fıstıklı Portakal Reçeli Tarifi

Malzemeler
1 kg portakal
1 kg tozşeker
Yarım limonun suyu
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Fıstıklı Portakal Reçeli Yapılışı
Portakalları yıkayıp kurulayın. Kabuklarının turuncu kısmını incecik rendeleyip atın. Portakalları bütün olarak bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar soğuk su koyarak kaynatın. Kaynadıktan sonra suyunu döküp, ikinci kez soğuk su koyun. Kaynayınca suyu yeniden dökün. Bu işlemi 3 kez tekrarlayın. Son defa suyunu döküp portakalları soğumaya bırakın. Daha sonra arzunuza göre doğrayın. Doğrama işlemi sırasında, çıkan suyu, portakallarla birlikte tencereye alın. Üzerine tozşeker ilave edip kaynamaya bırakın. Kıvama gelince (kaynamakta olan reçelden bir damla alıp temiz bir tabağa damlatın, damla yayılmadan şeklini koruyorsa reçelin kıvamı tutmuştur) limon suyunu ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp ocağı kapatın. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeli bir tavaya alıp kısık ateşte kavurun. Reçele ilave edip karıştırın. Soğuduktan sonra kavanozlara aktarıp uygun bir yerde saklayın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.