Mengen Pilavı Tarifi

Malzemeler
1 su bardağı pilavlık pirinç
4 çorba kaşığı tereyağı
150 gram kuzu eti
100 gram mantar ve ceviz içi
100 gram kuru üzüm
Tuz
Bir buçuk su bardağı sıcak su
5'er dal maydanoz ve dereotu

Mengen Pilavı Yapılışı
Pirinci tuzlu suya koyup 20 dakika beklemeye alın. Diğer taraftan pilavın harcını hazırlamak için, 2 çorba kaşığı tereyağını bir tencerede eritip küçük doğranmış kuzu etini üzerine ekleyin. İnce kıyılmış mantar, ceviz içi ve kuru üzümü de tencereye katıp kavurmaya devam edin. Pilav için kalan 2 çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alın ve süzdüğünüz pirinci kavurun. Su ve tuzu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte pişmeye bırakın. Suyu çekilince önceden hazırladığınız harcı karıştırın. 10 dakika demlendirin. Kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyerek servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.