Bugünkü
Takvim

Kroket Dolması

Kroket Dolması
MALZEMELER:

3 adet büyük boy patates
15-20 adet mantar
1 adet büyük boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy havuç
Yarım demet maydanoz
4 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için: Sıvıyağ

YAPILIŞI:

Patatesleri haşlayıp ezdikten sonra bir kenara alın. İç malzemeyi hazırlamak için, 2 çorba kaşığı tereyağını bir tavaya koyup eritin. Yarım ay biçiminde doğradığınız soğanı tereyağda rengi dönene kadar kavurun. Üzerine ince halkalar halinde doğradığınız havucu katıp 5 dakika soteleyin. İnce kıyılmış mantarları ekleyip, harlı ateşte 1-2 dakika daha pişirin. Harca, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber katıp soğumaya bırakın. Diğer tarafta ezdiğiniz patateslerin üstüne un, yumurta ve tuz ekleyip yoğurun. Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın. Avuç içinizden taşacak şekilde elinizle açın. Ortasına mantarlı harçtan bir çorba kaşığı dolusu koyun ve kenarlarını toplayıp kapatarak köfte şeklini verin. Malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Bol kızgın sıvıyağda kızartın. Kağıt havluya alıp fazla yağını süzdürüp, servis yapın.