Karagöz Buğulama Tarifi

Malzemeler
2 adet kereviz (yapraklarıyla)
1 adet iri boy patates
2 adet orta boy havuç
2 adet soğan
4 adet karagöz (her biri yaklaşık 250 gram)
Tuz
karabiber
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su

Karagöz Buğulama Yapılışı
Kerevizlerin yapraklarını ayırıp soyduktan sonra halkalar halinde incecik doğrayın ve yarısını tepsiye dizin. Patateslerin de kabuklarını soyup, küçük doğrayın. Havuçları ince halkalar biçiminde, soğanları da yemeklik doğrayıp patatesle karıştırın. Sebzeli karışımın birazını ayırıp, kalanını tepsideki kerevizlerin üzerine yerleştirin. Pulları ve içleri iyice temizlenmiş karagözleri de kereviz halkalarının üzerine yerleştirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Balıkların üzerine, dilimlenmiş kerevizlerin kalan yarısını dizin. Artan patates, havuç ve soğanları yerleştirin. Zeytinyağını ve suyu ilave edip, üzerlerini yıkanmış kereviz yaprakları ile örtün. Tepsinin üzerini alüminyum folyoyla kapatıp önce orta, sonra hafif ateşte 20 dakika kadar pişirin. Suyu azalırsa su ilave edin. Sıcak servis yapın.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.