Yarım kg kefal
10 adet kurutulmuş patlıcan
1 adet ince kıyılmış soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet domates
1 su bardağı pirinç
Tuz, karabiber
1 su bardağı su
Balıklı Patlıcan Dolması Yapılışı
Ayıklanmış kefali filetolarına ayırdıktan sonra incecik kıyın. Soğanı zeytinyağında kavurduktan sonra içine balığı, küp şeklinde doğranmış domatesi, pirinci, tuzu, karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. Daha sonra ılınması için bir kenara alın. Diğer tarafta patlıcanları sıcak suda yarım saat haşlayın ve süzün. Tekrar sıcak su dolu kabın içine batırıp çıkarın. Patlıcanların içlerini hazırladığınız harçla doldurun ve tencereye dizin. Üzerine su ilave edip kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.