Yunan Usulü Karides Saganaki

Giriş Tarihi 13 Mart 2013, 00:00 Güncelleme 30 Aralık 2014, 09:55
Yunan Usulü Karides Saganaki

İÇİNDEKİLER

MALZEMELER:

12 adet jumbo karides

Sos için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
4 diş ince kıyılmış sarmısak
2 adet domates
Yarım çay kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı domates salçası
Yarım su bardağı beyaz şarap
100 gram beyaz peynir

YAPILIŞI:

Önce karidesleri ayıklayın ve 12 dakika haşlayıp, bir kenara alın. Tereyağında ince kıyılmış soğanı ve sarmısağı soteleyin. Küp doğranmış domates ve yarım çay kaşığı tozşekeri ilave ederek sotelemeye devam edin. 1 çorba kaşığı salçayı katarak rengi değişene kadar kavurun. En son beyaz peynir ve şarabı katıp sos kıvamına gelene kadar pişirin. Haşlanmış karidesleri servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin ve servis yapın.