Bezelye Çorbası Tarifi
takvim.com.tr
takvim.com.tr

Bezelye Çorbası Tarifi

Malzemeler

l 200 gram bezelye
3-4 su bardağı su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
1 adet kesmeşeker
Tuz, karabiber
Üzerine:
1 çorba kaşığı krema

Bezelye Çorbası Yapılışı

Bezelyeyi 3-4 su bardağı suyla haşlayıp, suyu ile birlikte blenderden geçirin. Bir tencereye yağı koyup, unun kokusu çıkana kadar 2 dakika kavurun. Üzerine yavaşça ve karıştırarak, blenderden geçirdiğiniz bezelyeyi dökün. Bir taşım kaynatın. Şeker, tuz ve karabiberi ilave edip, çorbayı ocaktan indirin. Üzerine kremayı gezdirip servis yapın.

GÜNÜN DİĞER HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN