Gerdan Etli Keşkek Çorbası Tarifi

Malzemeler

500 gram kemikli kuzu gerdan
3 su bardağı aşurelik buğday
6 litre su
2 litre süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Gerdan Etli Keşkek Çorbası Yapılışı

1 Aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp sudan geçirin ve bir tencereye alın. Üzerine 6 litre su ekleyin. Kaynamaya başlayınca eti ilave edin. Et liflerine ayrılıp, buğday iyice yumuşayana ve suyu tamamen çekilene dek yaklaşık 2.5 saat pişirin. 2 Eti tencereden çıkarıp, sütü ekleyin. Et ılındıktan sonra kemiğinden ayırıp, elinizle didikleyin ve yeniden tencereye katın. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Kısık ateşte 45 dakika pişmeye bırakın. Pişen çorbayı servis tabaklarına aktarın. 3 Tereyağını eritip, pulbiberi yakın ve çorbanın üzerine gezdirerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.