Bakla Çorbası Tarifi

Malzemeler

Yarım kg bakla
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
6 su bardağı su
Bir buçuk su bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın sarısı
2 çorba kaşığı un
tuz
Üzerine:
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
4-5 adet bakla
3 dal kıyılmış dereotu
Tuz
pulbiber

Bakla Çorbası Yapılışı

1 Baklayı temizleyip, yıkadıktan sonra ince kıyın. Tereyağını bir tencereye alıp küp doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine baklayı ekleyip birkaç dakika kavurun. Suyunu ve tuzunu ekleyip, 20 dakika pişirin. 2 Yoğurt, yumurta sarısı ve unu bir kapta çırpın. Ocaktaki çorbanın altını iyice kısıp, karışımı azar azar ve karıştırarak üzerine ilave edin. Bir taşım kaynatıp, ocaktan alın. 3 Üzeri için zeytinyağını bir tavaya alıp piyazlık doğranmış soğan ve ince kıyılmış baklayı ekleyin. Tuz ve pulbiber ilave edip bakla yumuşayana dek kavurun. Ocaktan alıp kıyılmış dereotu katın. Kaselere aldığınız çorbanın üzerine baklalı karışımı ekleyerek servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.