Çatal Aşı Çorbası

Malzemeler
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1'er çay kaşığı nane ve toz kırmızıbiber
7 su bardağı su
1 su bardağı yeşil mercimek
Yarım su bardağı çekilmiş yarma, tuz
Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber

Çatal Aşı Çorbası Yapılışı
Tereyağını bir tencereye alıp, eritin. Kıyılmış soğanı ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun. Nane, toz kırmızıbiber ve 3 su bardağı su ilave edip, kaynamaya bırakın. Su kaynayınca ayıklanmış ve yıkanmış mercimeği katın. 20 dakika kaynadıktan sonra 4 su bardağı sıcak suyu ekleyin. Yarmayı bir gece öncesinden suda bekletin ve ertesi gün yumuşayana kadar haşlayın. Çorbaya ilave edin ve 20 dakika kaynatın. En son tuzunu kattıktan sonra 10 dakika daha pişirip, ocaktan alın. Üzeri için tereyağında pulbiberi kızdırın ve çorbaya gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.