Doğanhisar Çorbası Tarifi

Malzemeler

250 gram yağsız kıyma
1 çay bardağı ince bulgur
1 adet yumurta
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 çorba kaşığı tepeleme un
2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
1 adet orta boy soğan
1 çorba kaşığı salça
4-5 su bardağı su veya et suyu
1 su bardağı haşlanmış barbunya
Yarım demet dereotu veya maydanoz
1/4 limonun suyu

Doğanhisar Çorbası Yapılışı

Bir kabın içine kıymayı, ince bulguru, yumurtayı, tuzu, karabiberi ve kimyonu alıp iyice yoğuralım. Köfte harcı özleşince üzerine unu ekleyip tekrar yoğuralım. 1 Elimizi hafifçe ıslatarak bilye iriliğinde köfteler hazırlayalım. Köfteleri, hafifçe un serpilmiş tepsiye alalım. Tepsiyi sağa sola sallayarak, köftelerin unlanmasını sağlayalım. Tencereye tereyağını veya margarini alıp, küp doğranmış soğanı ekleyelim. Soğanları pembeleşene dek kavuralım. Ardından üzerine salçayı ekleyip 1 dakika kavurarak suyu veya et suyunu katalım. Tuzunu ayarlayalım. 2 Çorbanın suyu kaynadığında, haşlanmış barbunyaları ilave edelim. Ardından köfteleri ekleyelim. Çorbayı ağır ateşte pişirelim. 3 İndirmeye yakın üzerine ince doğranmış dereotunu veya maydanozu serpelim. Arzuya göre limon suyu gezdirip servis yapalım.
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.